Backerbosch organiseert 3 evenementen per jaar:

‘Le Chapitre’ Backerbosch

Ieder jaar staan Grote Raad en Bestuur weer garant voor een feestelijk officiële omlijsting middels de Inauguratie van nieuwe leden (uitreiken van de blauwe linten ) en de bevordering tot “Chevalier” van enkele leden die hiervoor werden voorgedragen in verband met hun verdiensten voor onze Confrèrie.

Wanneer?

Zondag 10 Juni 2018

(schrijf je nu in)

Vindt meestal plaats op een zondag middag in mei of juni. De datum wordt elk jaar bekend gemaakt tijdens de Degustatie in december.

Les ‘Vendanges’ Backerbosch

De jaarlijkse pluk (Vendange) is het hoogtepunt van het wijnjaar! Elk jaar staan onze certificaathouders te popelen om de rijpe volle druiven van de ranken te plukken en er weer een onvergetelijk gezellige dag van te maken, met een voortreffelijke maaltijd, gezang en heerlijke wijn…!

Wanneer?

Datum 2018 nog niet bekend

Vindt meestal plaats rond eind september, begin oktober. De definitieve datum van de pluk wordt 2 weken voorafgaand aan de pluk bekend gemaakt. De datum wordt door onze keltermeister bepaald op basis van het rijpingsproces van onze druiven.

‘Degustatie’ Backerbosch

Begin december treffen de certificaathouders elkaar om gezamenlijk de ‘nieuwe’ wijn te proeven. Tijdens de degustatie wordt de wijn toegelicht door de Keltermeister, en wordt bekend gemaakt hoeveel flessen per certificaat verstrekt worden. De wijn wordt na afloop aan de certificaathouders verstrekt. De Degsutatie is altijd een gezellig moment om elkaar te ontmoeten zo vlak voor de kerst.

Wanneer?

Datum 2018 nog niet bekend

Vindt meestal plaats op de 1e of 2e zondag van december. De definitieve datum van de degustatie wordt 6 weken voorafgaand aan de degustatie bekend gemaakt.