‘Le Chapitre’ Backerbosch

Ieder jaar staan Grote Raad en Bestuur weer garant voor een feestelijk officiële omlijsting middels de Inauguratie van nieuwe leden (uitreiken van de blauwe linten ) en de bevordering tot “Chevalier” van enkele leden die hiervoor werden voorgedragen in verband met hun verdiensten voor onze Confrèrie.

Wanneer?

Afgelopen inhuldiging van de nieuwe leden heeft plaatsgevonden tijdens de Degustatie in december. Nieuwe of nog niet ingehuldigde leden worden medio juni tijdens de volgende Degustatie geëerd.

CHAPITER 2023

Indien er in 2023 een Chapiter plaatsvindt, krijgt u tijdig bericht van ons.

Les ‘Vendanges’ Backerbosch

De jaarlijkse pluk (Vendange) is het hoogtepunt van het wijnjaar! Elk jaar staan onze certificaathouders te popelen om de rijpe volle druiven van de ranken te plukken en er weer een onvergetelijk gezellige dag van te maken, met een voortreffelijke maaltijd, gezang en heerlijke wijn…!

Wanneer?

Pluk 2023

De PLUK wordt ieder jaar gehouden in september. Afgelopen jaar was een groot succes vooral dank het schitterende weer……..Wij danken iedereen voor de enthousiaste deelname. Ook in 2023 hopen wij weer op u te kunnen rekenen.

De exacte datum kunnen we nu nog niet geven. Dit hangt af van hoe de druiven erbij hangen. Wij krijgen van onze Keltermeister groen licht als het zover is.

Let op dit kan pas ca. 2 weken van tevoren, wij kunnen de natuur niet plannen.

Deelname voor leden is gratis.

Gasten / Partners betalen € 15 p.p. contant te voldoen tijdens de Pluk.

‘Degustatie’ Backerbosch

Een van onze hoofdactiviteiten is de

DEGUSTATIE.

Dan treffen alle certificaathouders elkaar om gezamenlijk de ‘nieuwe’ wijn te proeven. Deze wijn wordt gebotteld van de druiven, geplukt in het vorige wijnjaar, en heeft al geruime tijd kunnen rijpen.

Tijdens de DEGUSTATIE wordt de wijn toegelicht door onze Keltermeister, en wordt bekend gemaakt hoeveel flessen per certificaat verstrekt worden. De wijn wordt na afloop aan de certificaathouders verstrekt.

Datum en Locatie worden tijdig met u gecommuniceerd.

Wij hopen dat u allen aanwezig bent.

Wanneer?

De Degustatie 2022

vond plaats op:

10 december 2022

Aanvang 14:00 uur, Restaurant Heerdeberg

Locatie : Bij goed weer (in voorjaar / zomer): Op de wijnberg.

Locatie : Bij slecht weer (Winter): Andere (binnen-)locatie. U krijgt dan tijdig bericht van ons

De wijn van 2021 en 2022 is inmiddels verdeeld. Medio juni vindt de Degustatie 2023 plaats.