‘Le Chapitre’ Backerbosch

Ieder jaar staan Grote Raad en Bestuur weer garant voor een feestelijk officiële omlijsting middels de Inauguratie van nieuwe leden (uitreiken van de blauwe linten ) en de bevordering tot “Chevalier” van enkele leden die hiervoor werden voorgedragen in verband met hun verdiensten voor onze Confrèrie.

Wanneer?

Het Chapiter vindt meestal plaats op een zondag in mei of juni.

CHAPITER 2021 AFGELAST !

Evenals vorig jaar is, in verband met de Corona maatregelen, ook dit jaar 2021 het Chapiter AFGELAST!

Wij kunnen helaas niet zeggen of er dit jaar alsnog een Chapiter komt.

Les ‘Vendanges’ Backerbosch

De jaarlijkse pluk (Vendange) is het hoogtepunt van het wijnjaar! Elk jaar staan onze certificaathouders te popelen om de rijpe volle druiven van de ranken te plukken en er weer een onvergetelijk gezellige dag van te maken, met een voortreffelijke maaltijd, gezang en heerlijke wijn…!

Wanneer?

Pluk 2021

De PLUK wordt dit jaar gehouden op zaterdag 25 september. U ontvangt per mail een uitnodiging hiervoor.

Deelname voor leden is gratis.

Gasten / Partners betalen € 15 p.p. contant te voldoen tijdens de Pluk.

‘Degustatie’ Backerbosch

Begin december treffen de certificaathouders elkaar om gezamenlijk de ‘nieuwe’ wijn te proeven. Tijdens de degustatie wordt de wijn toegelicht door de Keltermeister, en wordt bekend gemaakt hoeveel flessen per certificaat verstrekt worden. De wijn wordt na afloop aan de certificaathouders verstrekt. De Degsutatie is altijd een gezellig moment om elkaar te ontmoeten zo vlak voor de kerst.

Wanneer?

De Degustatie

De Degustatie (wijnverdeling) vindt plaats ultimo december. In verband met de Corona maatregelen kunnen we nu nog niet zeggen of en wanneer de Degustatie 2021 (Pluk 2020) zal plaatsvinden.

Voor nadere informatie hierover krijgt u tijdig bericht.

inschrijven  DEGUSTATIE 2021