‘Le Chapitre’ Backerbosch

Ieder jaar staan Grote Raad en Bestuur weer garant voor een feestelijk officiële omlijsting middels de Inauguratie van nieuwe leden (uitreiken van de blauwe linten ) en de bevordering tot “Chevalier” van enkele leden die hiervoor werden voorgedragen in verband met hun verdiensten voor onze Confrèrie.

Wanneer?

Het Chapiter vindt meestal plaats op een zondag in mei of juni. De datum wordt elk jaar bekend gemaakt tijdens de Degustatie.

CHAPITER 2020 AFGELAST !

In verband met het Coronavirus,  hebben wij het Chapiter 2020 afgelast! Wij kunnen niet zeggen of er dit jaar alsnog een Chapiter komt.

Les ‘Vendanges’ Backerbosch

De jaarlijkse pluk (Vendange) is het hoogtepunt van het wijnjaar! Elk jaar staan onze certificaathouders te popelen om de rijpe volle druiven van de ranken te plukken en er weer een onvergetelijk gezellige dag van te maken, met een voortreffelijke maaltijd, gezang en heerlijke wijn…!

Wanneer?

Pluk op 5 en 19 september 2020

In verband met de Corona maatregelen, maximaal 35 deelnemers, hebben wij de Pluk over 2 dagen verdeeld : op 5 en 19 september 2020

‘Degustatie’ Backerbosch

Begin december treffen de certificaathouders elkaar om gezamenlijk de ‘nieuwe’ wijn te proeven. Tijdens de degustatie wordt de wijn toegelicht door de Keltermeister, en wordt bekend gemaakt hoeveel flessen per certificaat verstrekt worden. De wijn wordt na afloop aan de certificaathouders verstrekt. De Degsutatie is altijd een gezellig moment om elkaar te ontmoeten zo vlak voor de kerst.

Wanneer?

In verband met de Corona maatregelen hebben we dit jaar geen geschikte locatie kunnen vinden voor de Degustatie 2020 (Pluk 2019). Derhalve hebben we  besloten de Degustatie 2020 te verplaatsen naar.

Zondag 24 januari 2021

Wij hopen dat de situatie weer enigszins is genormaliseerd.

Voor nadere informatie hierover krijgt u tijdig bericht.

inschrijven  DEGUSTATIE 2020