‘Le Chapitre’ Backerbosch

Ieder jaar staan Grote Raad en Bestuur weer garant voor een feestelijk officiële omlijsting middels de Inauguratie van nieuwe leden (uitreiken van de blauwe linten ) en de bevordering tot “Chevalier” van enkele leden die hiervoor werden voorgedragen in verband met hun verdiensten voor onze Confrèrie.

Wanneer?

Het Chapiter vindt meestal plaats op een zondag in mei of juni.

CHAPITER 2022

Datum en Locatie zijn nog niet bekend. U krijgt tijdig bericht van ons.

Les ‘Vendanges’ Backerbosch

De jaarlijkse pluk (Vendange) is het hoogtepunt van het wijnjaar! Elk jaar staan onze certificaathouders te popelen om de rijpe volle druiven van de ranken te plukken en er weer een onvergetelijk gezellige dag van te maken, met een voortreffelijke maaltijd, gezang en heerlijke wijn…!

Wanneer?

Pluk 2022

De PLUK wordt ieder jaar gehouden ultimo september. Vorig jaar was een groot succes vooral dank het schitterende weer……..Wij danken iedereen voor de enthousiaste deelname. Ook dit jaar hopen wij weer op u te kunnen rekenen.

De exacte datum kunnen we nu nog niet geven. Dit hangt af van hoe de druiven erbij hangen. Wij krijgen van onze Keltermeister groen licht als het zover is.

Let op dit kan pas ca. 2 weken van tevoren, wij kunnen de natuur niet plannen.

Deelname voor leden is gratis.

Gasten / Partners betalen € 15 p.p. contant te voldoen tijdens de Pluk.

‘Degustatie’ Backerbosch

Een van onze hoofdactiviteiten is de

DEGUSTATIE.

Dan treffen alle certificaathouders elkaar om gezamenlijk de ‘nieuwe’ wijn te proeven. Deze wijn wordt gebotteld van de druiven, geplukt in het vorige wijnjaar, en heeft al geruime tijd kunnen rijpen.

Tijdens de DEGUSTATIE wordt de wijn toegelicht door onze Keltermeister, en wordt bekend gemaakt hoeveel flessen per certificaat verstrekt worden. De wijn wordt na afloop aan de certificaathouders verstrekt.

Datum en Locatie worden tijdig met u gecommuniceerd.

Wij hopen dat u allen aanwezig bent.

Wanneer?

De Degustatie PLUK 2020

vindt  plaats op:

ZONDAG 19 Juni 2022.

Aanvang 16:00 uur

Locatie : Bij goed weer (in voorjaar / zomer): Op de wijnberg.

Locatie : Bij slecht weer (Winter): Andere (binnen-)locatie. U krijgt dan tijdig bericht van ons

inschrijven  DEGUSTATIE 2022