Sauter Wijnen
Ruim 110 jaar geleden, in 1904, startte August Sauter het bedrijf Sauter’s Wijnkelders dat we anno nu kennen als Sauter Wijnen. In de Maastrichtse Wolfstraat, in het pand waar thans het ‘wereldberoemde’ café Sjinkerij de Bóbbel is gevestigd, verkocht Sauter de eerste flessen wijn. August Sauter overleed op jonge leeftijd en werd opgevolgd door zijn zoon Jules Sauter, die noodgedwongen zijn studie in Wageningen staakte om de dagelijkse leiding van het bedrijf op zich te nemen. In de jaren die volgden deed Sauter Wijnen verschillende locaties in Maastricht aan en werd het bedrijf door de familie Sauter uitgebouwd tot het bedrijf dat tegenwoordig gevestigd is aan het Withuisveld in Maastricht. De derde generatie, Erik Sauter sr., is verantwoordelijk geweest voor de grote expansie die het bedrijf de afgelopen decennia heeft doorgemaakt. In 1964, na universitaire opleidingen in Bordeaux en Trier te hebben voltooid, trad hij in dienst van het familiebedrijf. Zes jaren later kreeg hij de algehele leiding.